Udruge

Foto klub Marin Getaldić

Nakon mnogo godina rada i duge tradicije djelovanja foto kluba „Marin Getaldić" (1947) ponovno je reaktiviran s cjelogodišnjim umjetničkim i edukativnim programima.

21. veljače 2009. održana je reosnivačka skupština dubrovačkog foto kluba „Marin Getaldić" koji se aktivirao nakon deset godina.

Temeljni ciljevi

  • Razvitak i promidžbu fotografije i fotografske kulture i umjetnoti.

  • Razvitak i promicanje vlastitih djelatnosti, osposobljavanje i unaprjeđivanja rada te zastupanje i zaštitu autorskih prava svojih članova.

  • Školovanje i osposobljavanje članova za stjecanje i proširivanje fotografskog znanja i vještina te poticanje njihovog fotografskog stvaralaštva, kao i podučavanje što većeg broja građana, poglavito mladeži i djece kroz sudjelovanje u izvannastavnim programima fotografskog i tehničkog odgoja i obrazovanja. U tu svrhu će se organizirati tečajevi i radionice klasične i digitalne fotografija, kao i tečaj digitalne obrade fotografije.

  • Ostale vrste tečajeva, kao npr. digitalna obrada video materijala organizirati će se na prijedlog članova Kluba.

  • Organiziranje pojedinačnih, skupnih, međunarodnih, dobrotvornih i drugih izložbi, raznih susreta, druženja, revija i sličnih priredbi, te sudjelovanje na njima.

  • Održavanje foto izleta i ekskurzija na zanimljive prirodne i društveno-povijesne lokacije nakon čega bi uslijedile izložbe.

  • Uspostavljanje nagrade za fotografije, te zahvalnice za promidžbu fotografije i edukaciju mladeži.

Istaknute novosti

Iz galerije...

Stradun by FK Getaldić
I_see_the_light_not
logoZTK

Kontakt

Miho Kulušić - Predsjednik

098 573 150

getaldic@gmail.com

Igor Brautović - Voditelj stručnog rada

+ 385 91 5953 838

viper.dbk@gmail.com

www.fotoklubmg.hr


Copyright © 2010 - Zajednica tehničke kulture Dubrovnik, HR Terms Of Use  · Privacy Statement