Udruge

Novosti

Novosti » Društvo pedagoga TK » Novost Details
  

Održana radionica robotike na Županijskom stručnom vijeću učitelja tehničke kulture

Objavljeno: 30.10.2021
Održana radionica robotike na Županijskom stručnom vijeću učitelja tehničke kulture
U petak 29. listopada u Osnovnoj školi don Mihovila Pavlinovića u Metkoviću održalo se Županijsko stručno vijeće učitelja Tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije, na koje se odazvalo desetak učitelja Tehničke kulture iz osnovnih škola iz cijele Dubrovačko-neretvanske županije.

Na Županijskom stručnom vijeću učitelja Tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije se održala radionica robotike i pripreme za natjecanja iz robotike koju su vodili Ivica Kolarić, Ivan Kolarić i Jelka Hrnjić iz Hrvatskog robotičkog saveza i Hrvatskog društva za robotiku. Na radionici učitelji su se upoznali s Fischertechnik sučeljima i komponentama, te programirali u RoboPro programskom jeziku. Na kraju radionice su rješavali zadatke sa školskih i županijskih natjecanja mladih tehničara.

Radionice robotike su organizirali Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika, Društvo pedagoga tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije, Hrvatski robotički savez i Hrvatsko društvo za robotiku.
Slike:
  

Najave

Najave
Copyright © 2010 - Zajednica tehničke kulture Dubrovnik, HR Terms Of Use  · Privacy Statement