Udruge

Novosti

Novosti » Aero klub 'Nimbus' » Novost Details
  

Održana izložba zrakoplovnog maketarstva i natjecanja u upravljanju doronovima prvog dana Aeronauta 6

Objavljeno: 19.11.2021
Održana izložba zrakoplovnog maketarstva i natjecanja u upravljanju doronovima prvog dana Aeronauta 6
Prvog dana manifestacije zrakoplovne tematike Aeronaut 6 se održala
izložba zrakoplovnog maketarstva, te radionica upravljanja dronovima. Nakon što su polaznici savladali upravljanje dronovima. održalo se i natjecanje. Od 12 natjecatelja najspretniji je bio Stijepo Pendo. Drugo mjesto je pripalo Franciscu Manuelu Vareli. Dok je broncu osvojio David Vukas Džaić. Svi natjecatelji su dobili zmaja, a tri prvoplasirana natjecatelja dronove.

Sutra ujutro nas očekuje raketarska radionica na kojoj će se izrađivati i lansirati rakete na parkingu u Cavi - Osnovna škola Lapad. Zatim će parajedriličarska sekcija Aerokluba Nimbus odraditi pokazne letove parajedriličara i zmajara sa Srđa. U 17:00 nas očekuje predavanje o zmajarstvu (izloženi zmajevi) u sportskoj dvorani Pomorsko tehničke škole Dubrovnik. U nedjelju zadnejg dana Aeronauta 6 u Centru za mlade Dubrovnik će se održati tradicionalno natjecanje u izradi i bacanju papirnatih aviona.

Manifestaciju Aeronaut 6 organiziraju Aeroklub Nimbus i Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika u sklopu projekta Du STEM, koji je 85% sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, a 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.
Slike:
  

Najave

Najave
Copyright © 2010 - Zajednica tehničke kulture Dubrovnik, HR Terms Of Use  · Privacy Statement