Udruge

Novosti

Novosti » Društvo pedagoga TK » Novost Details
  

Priča o svemiru napunila kino Visia

Objavljeno: 24.03.2016
Priča o svemiru napunila kino Visia

U prepunoj dvorani kina Visia sinoć je održano predavanje prof. dr. sc. Ivice Puljka na temu ''Priča o svemiru i Higgsovom bozonu''.
Što smo? Kako znamo to što znamo? Kako otkrivamo nove stvari? Bila su uvodna pitanja ovog zadivljujućeg predavanja. Od čega se sastoji svemir? Zašto spavamo? Zašto umiremo? Koliko je još brojnih pitanja na koje ne znamo odgovor! 
Koje su znanstvene metode dokazivanja, kako se one prihvaćaju, tko ih predlaže i slične diskusije prof. Puljak je podijelio s vrlo aktivnom publikom koja se nije susprezala prekidati ga pitanjima.
Ispostavilo se da šarolika publika, od osnovnoškolaca do umirovljenika, ima indentične težnje u otkrivanju zanimljivosti koje im kao ne znanstvenicima nisu dostupne. 
Kako su znanstvenici, da njihovi osjećaji ne bi utjecali na konačne rezultate, jedni od drugih skrivali podatke 6 mjeseci, koje su sve mjere ne komuniciranja morali ispoštovati kako bi rezultati bili potvrđeni, bila je tema drugog dijela predavanja. 
Uz vrlo precizno raspoređen humor tijekom dvosatnog predavanja, publika je zadovoljno pošla uz saznanja da su svi atomi u njihovom tijelu izmijenjeni svakih 7 godina, te da prosječan čovjek posjeduje energiju jednaku količini energije koju troši Kanada u jednoj godini.

Organizator: Zajednica tehničke kulture DNŽ i GD, povodom 70. Obljetnice djelovanja Hrvatske zajednice tehničke kulture
Moderator: Alen Brković 
Foto: Vedran Levi, Goran Bisić

Slike:
  

Najave

Najave
Copyright © 2010 - Zajednica tehničke kulture Dubrovnik, HR Terms Of Use  · Privacy Statement