Udruge

Novosti

Novosti » Društvo pedagoga TK » Novost Details
  

PRVA MODELARSKA LIGA U DNŽ !

Objavljeno: 16.02.2018
PRVA MODELARSKA LIGA U DNŽ !

Prvo kolo Modelarske lige Dubrovačko-neretvanske županije održano je 15. veljače 2018. u OŠ don Mihovila Pavlinovića u Metkoviću. U natjecanju je sudjelovalo 10 ekipa (20 učenika) iz 5 škola s kontinentalnog područja Dubrovačko-neretvanske županije. Natjecanje je otvorila koordinatorica Modelarske lige – Biljana Trifunović koja je izrazila veliko zadovoljstvo uključenjem Dubrovačko-neretvanske županije u natjecanje, čime je Modelarska liga uspješno ostvarila jedan od ciljeva – provedbu u svim županijama Republike Hrvatske. Ravnateljica OŠ don Mihovila Pavlinovića, gospođa Žana Dodig zahvalila je Hrvatskoj zajednici tehničke kulture na nastavku suradnje koja je započela programom terenske nastave u Nacionalnom centru tehničke kulture.

Učenici su u puna tri sata izrađivali tehničku tvorevinu prema nacrtu profesora Ivana Rajsza, a Ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu: Hrvoje Vrhovski, Tena Kozina i Zvonimir Lapov-Padovan najboljim ekipama proglasilo je:
1. mjesto - Donatella Ivulić i Ana Čagalj – OŠ Lapad, Dubrovnik (mentorica: Fany Bilić)
2. mjesto - Antonia Šurković i Stella Ribičić – OŠ Marina Držića Dubrovnik (mentorica: Nives Radović)
3. mjesto - Ivan Šprlje Toni Milan – OŠ Stjepana Radića, Metković (mentorica: Marina Nikolić)

Prvoplasirana ekipa prvog kola Dubrovačko-neretvanske županije (Kontinentalna liga) predstavljat će Županiju na državnoj razini u Kraljevici, kao i prvoplasirana ekipa drugog kola (Otočka liga).

Natjecanje je organizirala ZTK Dubrovačko-neretvanske županije koja je osigurala optimalne materijalno-tehničke uvjete za provedbu natjecanja (pribor i alat za provedbu natjecanja, užinu i simbolične nagrade za sve natjecatelje), uz administrativno-logističku podršku Hrvatske zajednice tehničke kulture (stručno povjerenstvo za provedbu natjecanja i potrošni materijal za provedbu natjecanja). 

Slike:
  

Najave

Najave
Copyright © 2010 - Zajednica tehničke kulture Dubrovnik, HR Terms Of Use  · Privacy Statement