Udruge

Novosti

Novosti » Informatički klub 'FUTURA' » Novost Details
  

U utorak i srijedu Radionice robotike i programiranja bez ekrana u Dubrovačkim knjižnicama

Objavljeno: 04.06.2020
U utorak i srijedu Radionice robotike i programiranja bez ekrana u Dubrovačkim knjižnicama U Ogranku Lapad Dubrovačkih knjižnica (Atlant centar, 1. kat) održat će se dvije besplatne radionice robotike i programiranja bez ekrana. Radionice su namijenjene djeci od pet godina, predškolcima i učenicima nižih razreda osnovnih škola. Prva radionica će se održati u utorak, 9. lipnja s početkom u 15 sati, a druga u srijedu, 10. lipnja, s početkom u 11 sati.

Prva radionica se na brzinu popunila, pa smo dodali i treći termin u utorak 16. lipnja s početkom u 15 sati.

Za radionice se potrebno prijaviti preko ove poveznice: www.futura.com.hr/knjiznice-prijava/

Na radionici će se prikazati i predstaviti razni roboti, a polaznici će programirati Cubetto robote. Cubetto set se sastoji od malog drvenog robota naziva Cubetto, koji omogućuje davanje naredbi s blokovima (pločicama) koje se slažu na Cubetto kontrolnu ploču. Prema zadanim naredbama se Cubetto robot kreće. Na radionicama se polaznike uči razvijanju računalnog razmišljanja i programiranju bez korištenja ekrana.

Radionice robotike i programiranja bez ekrana održavaju Informatički klub Futura i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika, u suradnji s Laboratorijem za inteligentne autonomne sustave (LARIAT) sa Sveučilišta u Dubrovniku i Dubrovačkim knjižnicama. Na kraju radionice će polaznici dobiti uvjerenje o uspješno odrađenoj radionici. Radionice su otvorenog tipa, što znači da roditelji/skrbnici mogu doći pogledati radionice.
Slike:
  

Najave

Najave
Copyright © 2010 - Zajednica tehničke kulture Dubrovnik, HR Terms Of Use  · Privacy Statement