Udruge

Novosti

Novosti » Informatički klub 'FUTURA' » Novost Details
  

Održane 4 radionice robotike i programiranja bez ekrana u Ljetnikovcu Skočibuha

Objavljeno: 28.08.2020
Održane 4 radionice robotike i programiranja bez ekrana u Ljetnikovcu Skočibuha
U vrtu Ljetnikovca Skočibuha u srijedu i četvrtak su se održale četiri besplatne radionice robotike i programiranja bez ekrana. Na radionicama je sudjelovalo preko 70 djece od pet godina, predškolaca i učenika nižih razreda osnovnih škola.

U sklopu radionica su se prikazali i predstavili razni roboti, a polaznici su programirali Cubetto robote. Cubetto set se sastoji od malog drvenog robota naziva Cubetto, koji omogućuje davanje naredbi s blokovima (pločicama) koje se slažu na Cubetto kontrolnu ploču. Prema zadanim naredbama se Cubetto robot kreće. Na radionicama polaznici se uče razvijati računalno razmišljanje i programiranje bez korištenja ekrana u najmlađoj dobi.

Radionice robotike i programiranja bez ekrana su organizirali i održali Informatički klub Futura i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika, u suradnji s
Laboratorijem za inteligentne autonomne sustave (LARIAT) sa Sveučilišta u Dubrovniku i Dubrovačkim knjižnicama. Na kraju radionica svi polaznici su dobili uvjerenje o uspješno odrađenoj radionici. 

Radionice robotike i programiranja bez ekrana su se održavale kao dio brojnih događanja u sklopu Europskog tjedna robotike 2020 i Europskog tjedna programiranja 2020.
Slike:
  

Najave

Najave
Copyright © 2010 - Zajednica tehničke kulture Dubrovnik, HR Terms Of Use  · Privacy Statement